Print-vriendelijke versiePDF versie

Dag van de Lambiek

Op zaterdag 6 december 2014 van 15 uur tot 24 uur organiseert vzw Het Geuzegenootschap de 7de Dag van de Lambik in herberg 'In de Verzekering tegen de Grote Dorst' te Eizeringen (Lennik).

Vele mensen weten niet wat lambiek is. Daarom wil onze vzw het oudste (nog bestaande) bier ter wereld in de kijker plaatsen. Tot voor een paar eeuwen bestonden enkel bieren van spontane gisting. Deze manier van brouwen bestaat ruim 5000 jaar maar wordt quasi enkel nog in dit deel van Brabant toegepast. Lambiek was in de middeleeuwen in onze contreien nochtans de meest voorkomende drank.

In totaal worden meer dan 10 lambieken aangeboden van verschillende brouwerijen. Lambiek was bijna niet meer te vinden in de cafés in de streek. Maar er is goed nieuws! Sedert een paar jaar hebben verscheidene caféuitbaters lambiek opnieuw op hun bierkaart gezet. Toch blijft het zeer uitzonderlijk dat het publiek op één plaats kan kennismaken met zo’n grote selectie lambieken. Dat maakt de Dag van de Lambiek zo bijzonder.

De toegang is volledig gratis. 

webdesign: force3.be